Уникална цветна практика La vie en roses!

С цветя можете да разпуснете като освободите творческото си начало и си доставите уникално удоволствие !

И да обичаме работата си, и философски да гледаме на Света, в края на работния ден сме натрупали доста стрес. Да се очистим от него е жизнено важно за нас самите и за качеството на общуването ни със семейството и приятелите.

Обичайно, чаша вино или бира се оказва добър център, около който да се поразтоварим в нещо като колективна психотерапия с близки или приятели, но освен да освободим напрежението, имаме нужда и от зареждане на батериите. Затова, освен на разпускащата роля на цветята, в следващите редове ще се спрем и на зареждащото им въздействие върху човека.

Цветята имат уникално място в човешкото битие, благодарение на тяхната красота и изящество. Те от десетки хиляди години съпътстват човека - археологически изследвания показват връзката между човека и цветята от най-древни времена. Най-ранните доказателства са от времето на Неандерталците!

Разнообразието на цветове, аромати и форми, е позволявало още от зората на човешкото развитие, чрез цветята да се изразява богата палитра от чувства - радост, любов, почит … През вековете, подаряването на букети или цели композиции от цветя продължава да е социално значим жест - било през чувствената или романтична призма, било празнично или по-конвенционално - за благодарност или като знак на уважение.

Връзката е толкова стара и вплетена в човешкото развитие, че научно прието - цветята са една от съставките на човешкото разбиране за красота. Научни изследвания от 2005 г. ( Haviland-Jones , Department of Psychology, State University of NJ, USA) доказват, че като подарявате цветя, пораждате искрена, неподправена радост!

Погледът върху Света, на получилия цветя е по-оптимистичен, себеусещането му за успешна реализация и щастие става по-силно.

В този контекст, съвсем логично звучат думите на Весела Кънчева, основател и творчески директор на сайта rosedeco.bg - „След близо две десетилетия работа в творческа, но супер стресова среда, сраснала се с телефона си и практически без събота и неделя, се убедих в силата на цветята. Допирът с тях буквално те пренася в друг свят, сваля като с магия напрежението от теб и след час-два активна работа с цветя си нов човек - отново готов да посрещнеш и най-сериозния натиск и предизвикателство. Години наред, часовете с цветята бяха моето си време, моето островче на спокойствие, което ме зареждаше със сила. За мен цветята се оказаха много по-добро решение за тонизиране и извеждане на напрежението, отколкото всякакво друго решение.“


Така съвсем естествено се появи идеята за практика с цветя на РозДеко - La vie en roses,  Тя е преживяване, което съчетава благотворното влияние на цветята и умствената отмора от работата с тях, с приятна атмосфера (бюфет с Просеко и безалкохолни, топли и студени напитки… ) и освобождаване на творческото начало, което има във всеки един от нас. Практиката La vie en roses е насочена към всички, независимо от тяхната сръчност, познание за цветята и творческа настройка.

Те ще бъдат водени стъпка по стъпка в света на цветята и създаването на тяхна цветна композиция. Предварителният подбор на цветя и зеленина, гарантира хармоничността на крайния резултат, и както казва творческият директор на RoseDéco - "само с великолепни свежи цветя се правят изключителни дизайни"!

Казват, че истинското удоволствие е споделеното удоволствие. Затова естествен интерес към практиката проявяват различни приятелски или служебни групи, които си устройват колективно преживяване. Има и участници, които идват, за да създадат, те лично, със своите ръце,  подаръка който искат да дарят на близък и обичан човек, което го прави още по-ценен.

За практиката, с продължителност около два часа, участниците разполагат, в зависимост от темата, с щедро количество от свежи цветя и зеленина, стъклена ваза за подредба на цветната композиция, ножици и нож. След практика има кратко Афтър парти. Всеки участник ще отнесе в подаръчна картонена чанта, създадената от него богата флорална композиция в подходяща стъклена ваза. За отбелязване е, че цената на практиката, е по-ниска от тази на подобни цветни композиции във ваза, които обичайно имат оценка по цени на дребно, около 85 - 110 лв.

Защо да чакате събота или неделя, за да се разтоварите извън града? С практиката La vie en roses, можете да си дадете тук, в града, още през седмицата, глътка отдих и цветна радост, като кликнете тук!

За персонализирано обслужване, свържете се с нас на :

Разгледайте колекциите на RoseDéco: